Wie zijn we?

Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken

Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken cvba-so (afgekort als KLEMO) is een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk, opgericht in 1938 en werd erkend door de Vlaamse Huisvestingmaatschappij (voorloper van de VMSW) onder het nummer 9540. De aandeelhouders zijn onder meer de besturen van Berlaar, Bonheiden, Duffel, Heist-op-den-Berg, Lier, Mechelen, Nijlen, Putte, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek,  het provinciebestuur Antwerpen en het Vlaams Gewest. Deze gemeenten en steden vormen ook haar actieterrein. De maatschappij wordt bestuurd door een raad van bestuur. Heb je een vraag? Dan helpen onze medewerkers je graag verder!

Als sociale huisvestingsmaatschappij bouwt en verkoopt de maatschappij al meer dan 80 jaar sociale woningen. Ze werd opgericht in het interbellum door de traditionele zuilen (christelijke, socialistische en liberale). Zo werden sinds haar ontstaan ongeveer 1.400 sociale koopwoningen gerealiseerd tot op vandaag.

Voor 1976 bouwde de maatschappij enkel in het buitengebied rond Mechelen. De voorganger van SHM Woonpunt Mechelen bouwde de huurwoningen en de stad Mechelen zorgde zelf voor de koopwoningen in Mechelen.

Sinds een tiental jaren bouwt de sociale huisvestingsmaatschappij ook in het centrum en de rand van Mechelen koopwoningen.

" Sinds haar ontstaan realiseerde KLEMO al bijna 1.400 sociale koopwoningen."

KLEMO treedt ook op als kredietbemiddelaar voor de sociale hypothecaire leningen van het Vlaams Woningfonds.

Alle info hierover vind je onder “lenen”.

Voor de aankoop van een sociale koopwoning kunnen kandidaat-kopers zich bij de maatschappij op een per gemeente geopende wachtlijst aanmelden. Enkel voor stad Mechelen zijn er 3 specifieke registers: Mechelen ‘intra muros’ (de historische stadskern binnen de omwalling), Mechelen ‘extra muros’ (het grondgebied voor de fusie van gemeenten) en Mechelen –fusiegemeenten (5 landelijke deelgemeenten van Mechelen). Hierover vind je meer onder “kopen”.

Je bent tijdens de openingsuren op afspraak steeds welkom op ons kantoor

Publicaties

Begin 2017 werd ons nieuwe beleidsplan goedgekeurd. Ben je benieuwd in welke richting onze neuzen staan, dan kan je dat hier nalezen.

Lees zeker ook het artikel over de voordelen van sociale koopwoningen: dé manier om een betaalbare en kwalitatieve woning te kopen.

Medewerkers

Tom Bridts
Directeur

Mare De Prins
Dossierbeheer –
Office Management

Kristof Penders
Projectcoördinator

Seppe Verlinden
Dossierbeheer –
Projectondersteuning

Wim Paulussen
Boekhouding

Lucy Geens
Administratief medewerkster

Raad van Bestuur

BLAVIER Fabienne
Voorzitter
Mechelen

ANCIAUX Bavo
Bestuurder
Willebroek

GLORIE Isabel
Bestuurder
Duffel

VOLCKAERTS Stefaan
Bestuurder (raadgevende stem)
Heist-op-den-Berg

HOREMANS Walter
Bestuurder / Ondervoorzitter
Berlaar

SCHUEREMANS Hilde
Bestuurder
Bonheiden

LAURIJSSEN Paul
Bestuurder
Nijlen

VAN ITTERBEECK Jan
Bestuurder / Ondervoorzitter
Sint-Katelijne-Waver

LEYZEN Sabine
Bestuurder
Lier

VERCAMMEN Nick
Bestuurder
Putte

De directeur woont als niet-stemgerechtigd secretaris de vergaderingen van de raad van bestuur bij. Het directiecomité bestaat uit de voorzitter, de twee ondervoorzitters en de directeur.